Rollaattorit

Rollaattorit

Rollaattori on kävelytuki, jota käytetään silloin kun tasapaino on heikentynyt niin paljon ettei kävelykeppi tai kyynärsauva riitä.

Lähes kaikki rollaattorimallimme ovat kokoontaittuvia. Valikoimasta löytyvät pituussuunnassa kokoontaittuvia sekä leveyssuunnassa kokoontaittuvia malleja.

Oikean rollaattorin valinta

Rollaattorin valinta on kuin auton valinta. Eri käyttötarkoituksiin on omat mallit. Nykyään myös tyylitietoisille on valinnanvaraa niin muotoilun, värien kuin materiaalien osalta.

Yleisrollaattorit (hybridit)

Yleisrollaattorit ovat nimensä mukaan kaikista yleisimpiä. Yleisrollaattorit sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Pyörät ovat tyypillisesti puhkeamattomia umpikumirenkaita joiden halkaisija on n. 20 cm ja leveys n. 2-5 cm.  Runkomateriaalivaihtoehtoja on lukuisia. Edullisimmat yleisrollaattorit ovat teräsrunkoisia. Teräsrunkoisten rollaattoreiden paino on tyypillisesti 10 – 12 kg. Alumiinirunkoisten paino n. 7 kg ja hiilikuiturunkoisten rollaattoreiden paino n. 5 - 7 kg. Yleisrollaattoreissa on aina istuin, jonka korkeus on tyypillisesti n. 60 cm. Myös matalia ja korkeita malleja on eri kokoisille käyttäjille. Kädensijojen korkeus on aina säädettävissä joko portaattomasti tai askeleittain n. 70 – 95 cm. Rollaattoreihin on saatavissa lisävarusteita kuten selkänoja, keppiteline ja kasseja pienille mukana tuleville tavaroille. Mikäli rollaattoria kuljetetaan paljon mukana autossa, kannattaa rollaattorin valinnassa kiinnittää huomiota kokoontaittamisen helppouteen ja painoon. Osa rollaattoreista lukittuu myös kuljetusasentoon, jolloin niiden nostaminen ja käsittely on helpompaa. Myös rollaattorin pystyssä pysymiseen kokoontaitettuna kannattaa kiinnittää huomiota.

Sisärollaattorit

Sisärollaattorit ovat usein pienempi runkoisia ja pienempi pyöräisiä rollaattoreita. Pyörän halkaisija 10 – 15 cm ja leveys 2 – 3 cm. Pienempi pyörä kääntyy helpommin eikä se vie käännöksessä niin paljoa tilaa. Kaikissa sisärollaattoreissa ei ole istuinta vaan istuimen tilalla saattaa olla tarjotin. Sisärollaattorit ovat usein yleisrollaattoreita kapeampia. Kädensija voi olla myös vaakatasossa ostoskärryjen tapaan ja jarrukahva poiketa tavanomaisesta vipujarrusta. Valikoimassamme oleva Saljol Page on esimerkki vain sisäkäyttöön tarkoitetusta rollaattorista. Se poikkeaa monelta osin perinteisistä rollaattoreista. Pagella voi liikkua myös sivuttain. Se mahtuu myös kapeista oviaukoista ja sillä voi istualtaan potkutella. Suunnittelussa on otettu huomioon myös keittiössä työskentely. Page rollaattorilla pääsee aivan kaapin eteen ja sitä voi käyttää myös wc-istuimelta nousuapuna.

Isopyöräiset ulkorollaattorit

Ulkorollaattorit ovat isompi runkoisia ja isopyöräisiä rollaattoreita. Usein renkaat ovat halkaisijaltaan 25 – 35 cm ilmakumirenkaita, jolloin renkaat joustavat ja vaimentavat tärinää paremmin. Iso pyörä kulkee esteen yli pientä paremmin. Ulkorollaattorit ovat pääsääntöisesti alumiinirunkoisia, mutta myös hiilikuitu- ja teräsrunkoisia on valikoimissa. Yleisesti rollaattoreissa on renkaan kulutuspintaan vaikuttava jarru, mutta osassa ulkorollaattoreista on tehokkaammat rumpu tai levyjarrut. Pisimmälle viedyt ulkorollaattorit ovat Trionicin valmistamia Veloped ja Walker mallit. Veloped soveltuu jopa metsäpolulle. Se on merkittävästi tavallista rollaattoria pidempi jolloin se on myös kulkusuunnassa erittäin vakaa. Isoissa etupyörissä on kiipeämisominaisuus jolloin etupyörät kiipeävät esteen ylitse.

 

Rollaattorin ja pyörätuolin yhdistelmä

Valikoimissamme on kaksi mallia rollaattorin ja pyörätuolin yhdistelmästä. Rollz Motion 2 ja Tukimet Wheellator

Kädensijojen korkeudensäätö

Kädensijojen oikea korkeus on tärkeä, jotta rollaattorin hallittavuus on paras mahdollinen ja rollaattorista saa tarvittavan tuen. Oikea korkeus on aina yksilöllistä, mutta hyvä karkeasäätö on seistä rollaattorin käyttökohdassa selkä suorana, hartiat rentona, kädet suoraan alas osoittaen ja säätää kädensija noin rannekellon korkeudelle. Näin rollaattoria käyttäessä kädet ovat hieman koukistuneena, hartiat rentona ja selkä suorassa.

    Tuotteet 1-12 / 41

    Set Descending Direction
    Sivu
    per sivu