Laakerit

Laakerit

Apuvälineiden laakerit suoraan hyllystä nopealla toimituksella! Rollaattorin pyörissä on kaksi yleistä laakerikokoa toinen on 608 ja toinen on 6000. Mikäli laakeri on tuo 6000 se yleensä sovitetaan paikalleen laakerin soviteholkilla. Rollaattorin pyörän akseli tavanomaisesti 8 mm jolloin 6000 kokoiseen laakeriin tarvitsee kyseisen soviteholkin. Samalla kun soviteholkki pienentää rollaattorin pyörän  akselikoon oikeaksi se myös leventää pyörän napaa oikean kokoiseksi rollaattorin haarukkaan. Rollaattorin haarukka on yleisesti noin 60 mm leveä.

Pyörätuolin laakereissa kokovaihtoehtoja on enemmän kuin rollaattoreissa. Pyörätuolin tukipyörät käyttävät yleensä 608 tai 6000 kokoisia laakereita. Kelauspyörät eli pyörätuolin takapyörät käyttävät toisinaan melko erikoisiakin kokoja jos esimerkiksi millikokoiseen kelausvanteen napaan on sovitettu tuuma kokoinen pikalukitusakseli. Oli tarpeesi sitten 1/2" tai 12 mm akselille laakeri niin voit kääntyä meidän puoleen. Meiltä löytyy apuvälineiden erikoislaakerit.

Miten apuvälineiden laakerit saisi kestämään pidempään?

Apuvälineissä pyörät eivät pyöri kovin lujaa, mutta laakerit joutuvat silti kovalle koetukselle. Pyörätuolia ja rollaattoria käytetään sisällä ja ulkona. Kosteassa ja kuivassa. Kylmässä ja kuumassa. Toisinaan myös todella likaisissa ja pölyisissä paikoissa. Lisäksi käyttäjän on useasti hankala alkaa itse tekemään huoltotoimenpiteitä. Pari hyvää niksiä pyörien laakereiden kestävyyden parantamiselle kuitenkin löytyy.

1. Puhdista pyörätuolin tukipyörän ympärille kerääntyneet hiukset pois. Hius on niin ohut että se ajan myötä leikkaantuu pölysuojan väliin päästäen veden ja lian laakerin sisään, joka taas aiheuttaa korroosiota ja laakerivaurion. Sama hiusongelma on rollaattoreissa ym. apuvälineissä.

2. Vältä liuottimia puhdistusaineena. Apuvälineiden pesussa ei suositella käytettävän liuotinpesuaineita.

3. Painepesuri. Painepesurin paine on liian suuri jos se suihkutetaan suoraan pyörätuolin pyörään tai rollaattorin pyörään.

    10 tuotetta

    Set Descending Direction
    per sivu