Tukikahvat

Tukikahvat

Tästä tuoteryhmästä löydät tukikahvat kaikkiin kohteisiin.

Tukikahvojen yleisimmät pituudet ovat n. 30, 40 ja 60 cm. Osassa tukikahvamalleista löytyy myös pitkät mallit 90 cm ja 120 cm. Jos tarve on tätäkin pidemmille tukikahvoille ne tehdään kaiteina eli käsijohteina. Tukikaiteet ja kaidetarvikkeet on listattu omaksi tuoteryhmäksi.

Tukikahvan materiaali voi olla lähes mitä tahansa. Materiaali kannattaa valita käyttökohteen mukaan. Alumiini ja ruostumattomat terästukikahvat soveltuvat ulkokäyttöön ja suoraan suihkun alle. Muoviset tukikahvat ei sovellu ulkokäyttöön, mutta kestää vettä erittäin hyvin. Perus tukikahvat ovat yleensä teräsputkea jotka on pinnoitettu ruostumattomaksi. 

Tukikahvojen malleja ja muotoja on käyttötarpeen mukaan. Yleisimmät tukikahvat ovat suoria ja vapaa tila seinän ja putken välissä on 4 - 8 cm. Jos tukikahvaan ei voi tarttua kädellä vaan tukikahvaan tartutaankin kyynärtaipeella käytetään tukikahvana huomattavasti seinästä kauemmaksi ulottuvaa E-tukikahvaa. Uusia senioriasuntoja ja hoitokoteja tehtäessä kylpyhuoneissa käytetään modulaarisia tukikahvoja eli eri pitusista paloista ja erilaisista mutkista voidaan rakentaa tarpeen mukaan haluttuja kokonaisuuksia, joihin voidaan integroida esimerkiksi suihkupidin tai pesuaine tasoja. 

Tukikahvojen pinnoitteita on erilaisia. Metalliset tukikahvat pinnoitetaan ruostumista ehkäisemiseksi. Viime aikoina on yleistynyt myös antibakteeriset pinnoitteet esim.  rilsan pinnoitteiset mallit. RST eli ruostumattomattomasta teräksestä valmistetut tukikahvat ovat yleensä kiillotettuja tai mekaanisesti mataksi harjattuja. RST tukikahvat kestävät desinfiointia ja mekaanista pesua muita paremmin. Tämän takia ne ovat yleisesti laitoksissa ja julkisissa tiloissa eniten käytettyjä.

Saunaan suosittelemma vain puista tukikahvaa. Muut materiaalit kuumentuvat ja voivat aiheuttaa vaaratilanteita kuumassa saunassa.

Tukikahvojen kiinnittämiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Valikoimissamme on myös imukuppitukikahvat, niitä suosittelemme vain tilapäiseen käyttöön tai paikkaan johon ei voi porata reikää seinään. Jotkut tukikahvoista kiinnittyvät vain yhdellä ruuvilla per pääty kiinni. Tällaiset tukikahvat ovat tarkoitettu vain betoniseinille. Yleisin tukikahvan laippa on kolme reikäinen, jolloin tukikahvaan kohdistuva voima jakautuu laajemmalle ja useammalle kiinnitysruuville. Tyypillisesti tukikava kiinnitetään kuudella ruuvilla. Osassa tukikahvoista kiinnitystarvikkeet tulevat mukana, osassa ne täytyy tilata erikseen.

Ota yhteyttä asiakaspalveluume jos tarvitset vinkkejä tai neuvoja asennuksen kanssa.

 

    Tuotteet 1-12 / 22

    Set Descending Direction
    Sivu
    per sivu