Renkaat ja pyörät

Renkaat ja pyörät

Apuvälineissä käytetään normaalista poikkeavia rengaskokoja ja pyörämalleja. Esimerkiksi pyörätuolin yleisin rengaskoko on 24" joka on millikoossa ilmoitettuna 540 mm, kun polkupyörien 24" on millikoossa 507 mm. Pyörätuolin renkaat ovat myös fillaripuolta kapeampia, jolloin sisärenkaat eivät ole suoraan yhteensopivia. Pyörätuolin suositeltu rengaspaine ilmenee yleensä renkaan kyljestä. Aktiivituolin rengaspaine on pääsääntöisesti 6-12 bar. Näin korkeissa paineissa paras venttiilityyppi on presta-venttiili. Venttiilin käyttö vaatii aluksi hieman opettelua, mutta pienen tutkiskelun jälkeen käyttö on helppoa. Venttiilin päässä on pieni lukitusmutteri, joka täytyy avata painetta lisätessä tai poistaessa. 

Aktiivipyörätuolin ulkorenkaan valintaan vaikuttaa pyörätuolin käyttö. Urheilutuoleihin ja sisäpelituoleihin meillä on tarjota Schwalben renkaita, myös harvinaisemmat erikoiskoot. Päivittäiseen käyttöön pyörätuolien ulkorenkaiden vertauskuvan maineessa olevat lähes puhkeamattomat Schwalbe Marathon Plus renkaat. Pyörätuolin renkaat toimitamme kaikissa koissa suoraan omasta varastostamme. 

Peruspyörätuoleissa on siirrytty pääasiassa umpikumirenkaiden käyttöön. Pyörätuolin umpikumirenkaat ovat huoleton vaihtoehto. Umpikumirengas on aina täynnä eikä pelkoa puhkeamiselle ole. Vuosien saatossa materiaalit ovat parantuneet, eikä umpikumit ole enää niin epämiellyttäviä ja kovia kuin takavuosina. Valikoimamme kattaa kaikki pyörätuolin rengaskoot 451, 501, 540, 559 ja 590 koot, joista 540 (24") varsinkin PU-renkaissa on ehdottomasti yleisin.

Pyörätuolissa takarenkaita kutsutaan kelauspyöriksi ja etupyöriä tukipyöriksi. Edellä käydyt asiat koskevat pelkästään kelauspyöriä. Seuraavaksi pari sanaa tukipyöristä.

Pyörätuolin tukipyörällä pystyy vaikuttamaan pyörätuolin käytökseen. Isompi pyörä kulkee paremmin ulkokäytössä, mutta on kömpelömpi pienissä liikkeissä esimerkiksi sisätiloissa. Tukipyörän herkkyyteen voi vaikuttaa myös sen caster-kulmalla (pyörätuolin tukipyörän haarukan pituus suuntaisella kulmalla) Toinen herkkyyteen vaikuttava tekijä on renkaan profiili. Mitä pyöreämpi tukipyörän kulutuspinta on sitä herkemmin se rullaa ja kääntyy, mutta samalla pyörätuoli painuu ulkokäytössä helpommin nurmikkoon tai hietikkoon. Pyörätuolien etupyörien painoissa on valtavia eroja. Meidän valikoimissa on äärimmäisen kevyitä hiilikuitupyöriä ja järeitä alumiinipyöriä, sekä näiden välistä löytyvä kuitupyörät. Olemme parantanut apuvälineiden varaosa valikoimaa, jonka ansiosta voit nyt samalla tilata laakerin soviteholkit ja shimmipalat haarukan ja pyörän väliin.

Pyörätuolin pyörien ja renkaiden lisäksi tästä tuoteryhmästä löytyvät hoitosänkyjen pyörät ja geriatristen tuolien pyörät.

Kääntöpyörissä luotamme pitkälti Tenten valikoimaan, jota käyttävät myös ensi asennuksessa kotimaiset hoito- ja sairaalasänkyvalmistajat Lojer ja Merivaara. Sairaalasänkyjen pyörät ovat keskuslukitustoiminnolla olevia jarrupyöriä. Yksi neljästä pyörästä on suuntalukollinen, jolloin sängyn työntäminen käytävällä onnistuu kiemurtelematta.

Tuotteet 1-12 / 55

Set Descending Direction
Sivu
per sivu