Suihkutuolit

Suihkutuolit

Suihkutuolin valintaan vaikuttavat suihkutilan koko, tuen tarve ja liikutettavuus. Suihkutuolin ja suihkujakkaran ero on käytännössä selkänoja. Suihkutuolissa on selkänoja ja jakkarassa ei ole.

Mikäli käytössä on suihkukaappi tai muuten pieni suihkutila on kolmiomallinen suihkunurkkaan asetettava suihkujakkara usein hyvä vaihtoehto. Tilakoon kasvaessa tulevat perinteiset pyöreät ja neliskanttiset suihkujakkarat, sitten selkänojalliset suihkutuolit. Isommissa suihkujakkaroissa ja lähes kaikissa suihkutuoleissa on käsinojat. Käsinojat lisäävät turvallisuutta merkittävästi ja ne ovatkin yksi suuri turvallisuustekijä tasapainovaivoista kärsivälle käyttäjälle. Suihkutuolin istuinosissa on eroja. Suihkutuolia valittaessa kannattaa huomioida riittävä vedenpoistoaukkojen määrä istuimessa ja onko tarvetta alapesuaukolle. Yleisesti alapesuaukollisista suihkutuoleista ja -jakkaroista saippuavesi poistuu paremmin ja kunnollinen pesu onnistuu helpommin.

Pyörälliset suihkutuolit: Omatoimiset pyörätuolikäyttäjät käyttävät vedenkestävää suihkupyörätuolia suihkussa. Pyörällisissä suihkutuoleissa rungot ovat yleensä valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista. Istuinosat ovat muovia tai polyuretaania. Hoitokodeissa tulee tarvetta tehdä pieniä siirtoja suihkupyörätuoleilla. Hoitokotien suihkupyörätuolit ovat vedenkestäviä siirtopyörätuoleja joissa on neljä pientä pyörää ja kallistettava istuinkulma ja -selkänoja. Sama pyörätuoli soveltuu käytettäväksi myös WC-istuimen päällä. 

Suihkutuolin säätö:

Kaikissa meillä myynnissä olevissa suihkutuoleissa ja -jakkaroissa on jalasten korkeudensäätö. Suihkutuoli pitää aina säätää oikealle korkeudelle, jotta usein liukkailla kylpyhuoneiden lattioilla vältytään turhilta ponnisteluilta ja liukastumisilta. Suihkutuolin jalasten päissä on pehmeät kumitulpat, jotka pitävät tuolia paikallaan. Useissa malleissa jalasten kumit ovat niin pehmeät että ne myötäilevät kylpyhuoneen lattiakallistuksia. Samasta syystä myös suihkujakkaroiden ja -tuolien rungot voivat tuntua hieman löysiltä.

Tuotteet 1-12 / 20

Set Descending Direction
Sivu
per sivu